Jeurissen Stories

JEURISSEN STORIES : zijn leuke verhalen en anekdotes van onze klanten voor wie kleding een belangrijke rol speelt in hun leven, personen met karakter die een zekere relatie en passie hebben met hun geduldig verzamelde collectie. Mensen van wie het hart een beetje bloedt bij elk afscheid dat ze nemen van hun favoriete stuk met de zoete herinnering aan de talrijke gekoesterde momenten samen.

Vandaag zijn we op bezoek  bij Katrien in haar woning in Beverst.  Katrien is voor ons een beetje een BV want ze heeft vorig jaar meegedaan aan het programma “de mol”.  Buiten die éénmalige media activiteit is Katrien part-time event and communication specialist bij de firma Abbott. 

We worden hartelijk ontvangen in haar prachtige geklasseerde hoeve en ja hoor, ook Katrien heeft haar huiswerk al gedaan en een mooie selectie kledingsstukken klaar gehangen voor de fotoshoot.  Ons oog valt direct op een gebloemd kleed waarvan we de designer onmiddellijk herkennen.

Jeurissen Stories (JS) : Wauw Katrien, dat kleed van Vivienne Westwood heb je nog steeds, goed dat je dat bewaard hebt, dat is nog steeds prachtig. Daar wil ik zeker een fotoshoot mee doen en liefst in de tuin als dat nog kan want het wordt bijna donker. Weet je nog voor welke gelegenheid je dat kleed gekocht had?

Katrien : Ik ben niet meer heel zeker, maar ik dacht dat het voor een trouwfeest was. Het is toch alweer zo’n 15 jaar geleden, toen ik voor dat kleedje viel.  De vorm is heel speciaal, met veel volume maar toch een “wulpse” taille.

JS : Is dat al zo lang geleden? Hoe lang kom je eigenlijk al bij ons in de winkel ?

Katrien : Het jaar weet ik niet meer precies, maar ik weet nog wel heel goed hoe ik de eerste keer in de winkel kwam en even polste hoeveel dat pulletje van Jill Sander kostte; 20.000 BF was het antwoord. Toen moest ik toch even slikken.

JS : En dan toch beslist van terug te komen ?

Katrien : Ja, uiteindelijk  kon ik het toch niet laten. Ik ben begonnen met praktische stukken, broeken en pullen van Prada sport en daar heb ik zoveel plezier van gehad dat ik ben blijven komen.  Kun je geloven dat er daarvan stukken zijn die ik nu nog draag.

JS : heb je ook bijzondere herinneringen aan bepaalde shopping momenten bij ons ?

Katrien : Ja ik herinner me in het bijzonder die zaterdagmiddag dat ik een gekleed fluwelen broekpak van Yves Saint Laurent gekocht heb bij jullie.  Edouard was meegekomen, we zaten gezellig met een glaasje champagne aan de ronde tafel en ik maar passen.  We moesten naar een huwelijksfeest op oudjaarsavond en we wilden wel iets speciaals.  Jullie hadden toen juist Yves-Saint Laurent aangekocht en ja, het leek ons wel origineel voor een broekpak te gaan in plaats van een kleedje.  Het was zo’n gezellige shopping namiddag.

JS : Mooi die look gebruiken we dan voor de tweede shoot, die doen we binnen deze keer want met het kleedje buiten daarjuist was het wel wat fris.  Voor de derde shoot kunnen we misschien gaan voor een stuk waaraan je een emotionele herinnering hebt.

Katrien :  Dan kunnen we misschien dat rood kleedje nemen van Narcisso Rodriguez.  Dat heb ik aangedaan tijdens onze vakantie in Amalfi.  Of wacht, ik heb ook nog een zwart lang kleed van bij jullie dat ik heb aangedaan voor het verjaardagsfeest van Edouard in het thema “the great gatsby”, met pluimen aan de hals en een diep uitgesneden rug. 

JS : Onze fotograaf vindt dat inderdaad de beste keuze. Nog een paar vraagjes en dan trekken we de laatste foto’s.  Geef ons het mooiste compliment dat je ooit kreeg over iets dat je droeg.

Katrien :  Even nadenken…. Ik kreeg heel veel complimenten na de uitzending van de MOL, waarin ik een donker groen kleedje van Theory droeg, heel puur en strak en toch viel het blijkbaar op.  Zelfs mijn baas op het werk maakte me daarvoor een complimentje.  Maar het mooiste compliment op zich kreeg ik toch voor een strak blauw kleed van Wang met van die ritssluitingen.  “Mevrouw, dat kleed is voor U gemaakt” zei iemand daarover.

JS : Inderdaad een mooi compliment.  Wat bepaalt je keuze als je iets aankoopt ?

Katrien : Comfort komt toch altijd op de eerste plaats, dat een stuk tijdloos is, vind ik ook belangrijk. Ik wil dat mijn kleren meer als een seizoen meegaan. Als derde zou ik zeggen “Less is more”.

JS : Dat laatste geldt toch niet altijd hé.  Ik zou zeggen dat je ook wel van wat “glamour” houdt.

Katrien : Dat is waar, sporty chic in de week en dan mag het wat “glamour” zijn in het weekend !!